Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi se confruntă cu lipsa de personal. De cele mai multe ori, cazurile urgente sunt preluate doar de asistenţi. Această problemă a apărut anul trecut. În loc de 279 de angajaţi, cât ar trebui să aibă, la ambulanţă lucrează în prezent doar 198. Cea mai mare nevoie este de ambulanţieri şi de medici coordonatori, mai ales că în ultima perioadă au ieşit la pensie zece ambulanţieri.
În trei substaţii, serviciul medical este asigurat doar de asistenţi. Este cazul celor de la Vânju Mare, Baia de Aramă şi Orşova. „În toate substaţiile avem câte un echipaj, cu excepţia celei de la Cujmir, unde avem şi consultaţie la domiciliu. Este nevoie de 12 medici, 13 asistenţi, 25 de ambulanţieri, un economist, un operator statistic, trei muncitori pentru atelierul mecanic, şapte muncitori TESA şi cinci medici coordonatori dispecerat“, a precizat Dumbrăvica Florescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.
La staţia din Drobeta Turnu Severin este nevoie de zece ambulanţieri şi de cinci medici coordonatori. Pentru a acoperi acest deficit, salariaţii Serviciului de Ambulanţă fac ore suplimentare, pentru care nu sunt însă plătiţi.
Ambulanţa Mehedinţi funcţionează cu 12 medici, zece în staţia centrală şi doi în substaţii. Ar mai fi nevoie de personal, deoarece în fiecare dintre cele cinci substaţii ar trebui să fie câte un medic. La staţia centrală din Drobeta Turnu Severin sunt, în medie, în jur de 100 de solicitări în 24 de ore, urgenţe la care răspund doar doi medici pe zi şi unul sau doi noaptea. În rest, asistenţii sunt cei care preiau cazurile urgente.
La concursurile pentru ocuparea unui post de medic la Ambulanţă nu prea se înghesuie mulţi. La ultimul concurs au fost scoase patru posturi, însă a fost ocupat doar unul.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi se confruntă cu lipsa de person