La început de februarie, Câmpina a devenit mai dulce. Şi asta pentru că, timp de două zile (6-7 februarie), oraşul a găzduit cea de-a cincea ediţie a Târgului Mierii, un eveniment devenit deja tradiţie.
Organizat de Asociaţia Apicolă Valea Prahovei şi Primăria Municipiului Câmpina, târgul a fost un bun prilej de întâlnire a producătorilor sosiţi din întreaga ţară. Au fost prezentate ustensile şi utilaje necesare apicultorilor, echipamente de protecţie, stupi (inclusiv ineditul stup "strămoşesc"). S-au împărtăşit experienţe, s-au spus poveşti şi, cine ştie, poate au fost descoperite noi pasiuni.
Miere "sinceră"
Dar cel mai mult s-au bucurat cei care au trecut pragul târgului pentru a gusta sau cumpăra diverse sortimente de miere. Oferta a fost mai mult decât atractivă, în condiţiile în care apicultorii au venit la târg cu miere "sinceră", după cum spunea Constantin Bazga, un pasionat stupar. Cu alte cuvinte miere naturală, fără nici un adaos artificial. În afară de popularele sortimente de miere de salcâm, de tei sau polifloră, apicultorii au adus miere de flori de baltă, rapiţă, zmeur, fructe de pădure, mană, sânziene, muştar, un semn clar care arată că în materie de miere gusturile românilor au început să se diversifice. Preparatele din miere au inclus borcane cu fructe neaoşe, româneşti (afine, nuci, coacăze) sau exotice, acoperite cu miere; pastă de miere cu nuci măcinate (un gust şi o textură foarte interesante), faguri cu miere crescuţi direct în borcan (o tehnică inedită prin care aportul apicultorilor este redus la maximum), propolis, tinctură de propolis, lăptişor de matcă. Ca noutăţi au fost distilatul de miere (învechit în butoaie de stejar timp de 9 ani) şi vinul cu adaos de miere, aşa-numitul "nectar al zeilor".
Concursuri
În prima zi de târg (6 februarie) a fost acordată diploma pentru cel mai vârstnic ş