Amplasamentul din judeţul Tulcea adăpostește câteva mii de pui de sturion, crescuți la standarde europene.
„Grădiniţa peştilor“, aşa cum numeşte omul de afaceri Dumitru Maereanu prima fermă de sturioni din judeţul Tulcea, a costat peste jumătate de milion de euro.
Maereanu a investit în acvacultură după ce a studiat fenomenul în Germania şi apoi a trecut la treabă. Pentru început a înfiinţat staţia de reproducere de la Isaccea, care practic este un modul tip container adus din Germania.
Acolo, din sturioni capturaţi în Dunăre cu autorizaţii speciale pentru a fi folosiţi la reproducere artificială, au fost creaţi zeci de mii de alevini din icrele eclozate în acvarii speciale.
Peștele stă la mângâiat
„Ne ocupăm de creştere alevinilor, de predezvoltarea puietului şi apoi creşterea peştilor în bazine de pămănt, toate acestea bazate pe o tehnologie modernă. La momentul acesta creştem sturioni şi păstrăvi, facem sturionicultură şi salmonicultură“, a mai spus omul de afaceri.
Peștii s-au obişnuit cu el şi chiar vin la marginea bazinului să îi mângăie. Preţul unui pui de sturion poate ajunge pănă la 8-12 euro, în funcţie de dimensiuni. Citeşte în Adevărul de seară cum va fi adaptată o specie de păstrăv adus din Italia la condiţiile din Dobrogea!