În lipsa toaletelor publice, oamenii apelează adesea la copaci. Taximetriştii sunt nemulţumiţi că plătesc pentru staţiile care le sunt arondate în exclusivitate, fără a primi în schimb niciun serviciu din partea edililor.
Câteva dintre staţiile de taxi din municipiu au fost dotate în octombrie, anul trecut, cu grupuri sanitare ecologice. Şoferii au salutat atunci iniţiativa autorităţilor. Minunea a ţinut mai puţin de o săptămână şi muncitorii au revenit pentru a ridica toaletele ecologice care au fost vandalizate.
„Din păcate, le-au ridicat. Noi nu am cerut să le ia. Am solicitat să avem doar noi cheie la ele. Ni s-a spus că nu poate să facă un număr aşa mare de chei", ne-a spus Stan Tănăsucă, unul dintre şoferii aflaţi în staţia de la Telefoane.
Alţii spun că s-au oferit chiar ei să facă curat în toaletele. „Am cerut chei ca să facem noi curat în ele şi să nu le mai folosească alţii. Am vrea să avem noi grijă de ele, numai că nu am găsit înţelegere", ne-a spus Dan Dănete, şofer taxi.
WC-uri la umbra pomului
Şoferii de taxi spun că nu înţeleg de ce plătesc o taxă de 600 de lei pe an din moment ce nu li se asigură măcar acces la toaleta publică.
„Pe timp de iarnă este mai greu, mai ai o nevoie, ca omul. Ce faci atunci? Te rogi de cei care au baruri sau restaurante prin jur să-ţi dea voie să le foloseşti closetul. Dar la un moment dat se satură şi ei şi nu ne mai primesc. Şi când ai o nevoie, o ai şi gata. Dacă este noapte şi nu sunt concetăţeni prin preajmă, ne folosim de câte un copac", ne-a declarat Petrică Georgescu, unul dintre şoferi aflaţi în staţia de la Piaţa Mare.
Municipalitatea spune că toaletele din staţiile de taxi sunt ridicate periodic pentru a fi curăţate, dar apoi sunt readuse.
„Numărul toaletelor ecologice din oraş este insuficient. Pe viitor avem în vedere să amplasăm mai multe astfel de grupuri sanita