* acesta este rezultatul final al primei "runde" de la Bacalaureat
Ieri s-a finalizat prima probă de verificare a competenţelor de comunicare, cea de la limba română, în cele 23 de licee brăilene.
Au fost înscrişi 2.731 de candidaţi, din care s-au prezentat 2.688. Aproape 60% dintre aceştia, adică 1.611 au obţinut calificativul experimentat, alţi 30% sunt comunicatori avansaţi şi doar 10% sunt comunicatori medii. Faţă de statisticile de la nivel naţional, publicate pe zile de examen până acum, Brăila este peste medie, dar o situaţie exactă va fi publicată de minister abia peste câteva zile. "Copiii au fost în liceul lor, au dat proba cu profesorul de la clasă şi un alt profesor tot din şcoală, au avut toate condiţiile pentru a se prezenta foarte bine. Cred că acesta a fost un pas mic către adevărata descentralizare, când fiecare şcoală îşi poate organiza activitatea aşa cum consideră că este mai bine, în funcţie de resursele materiale şi de contextul local", a spus inspectorul şcolar general adjunct Romeo Mocanu.
Menţionăm că este prima dată când probele orale ale bacalaureatului, transformate acum în probe de competenţe, se susţin în timpul anului şcolar. * acesta este rezultatul final al primei "runde" de la Bacalaureat
Ieri s-a finalizat prima probă de verificare a competenţelor de comunicare, cea de la limba română, în cele 23 de licee brăilene.
Au fost înscrişi 2.731 de candidaţi, din care s-au prezentat 2.688. Aproape 60% dintre aceştia, adică 1.611 au obţinut calificativul experimentat, alţi 30% sunt comunicatori avansaţi şi doar 10% sunt comunicatori medii. Faţă de statisticile de la nivel naţional, publicate pe zile de examen până acum, Brăila este peste medie, dar o situaţie exactă va fi publicată de minister abia peste câteva zile. "Copiii au fost în liceul lor, au dat proba cu profesorul de la clasă şi un alt profesor