Astăzi se inaugurează Patinoarul Olimpic. Orice braşovean doreşte, poate participa la festivităţile de deschidere, intrarea fiind liberă pentru oricine, în limita a 1.600 de locuri
Un vis pe care generaţii de sportivi braşoveni l-a avut se împlineşte în această după amiază. Braşovul care a dat prima echipă campioană naţională de hochei pe gheaţă, pe Ion Ţiriac, Ştefan Peter, fraţii Mâzgăreanu, pentru a numi numai câţiva dintre marii sportivi de sub Tâmpa, are de astăzi cel mai performant patinoar acoperit din sud-estul Europei.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la noul patinoar, directorul SCM Braşov, Florin Florea, împreună cu oficiali ai echipei de hochei pe gheaţă braşovene, a prezentat performanţele acestei bijuterii de gheaţă.
Patinoarul Olimpic este o construcţie modernă, etalon pentru construcţiile sportive de gen care a rezolvat toate probleme, pentru competiţiile sportive. Are o capacitate de 1601 locuri pe scaune şi alte 400 de locuri în picioare, capacitatea totală fiind de peste 2000 de locuri. Climatizarea are un nivel deosebit. La nivelul tribunelor va fi de 16 grade C, la 1-2 m. de gheaţă sunt 11 grade C. iar gheaţa are temperaturi variabile în funcţie de sportul care se practică:-6 grade C pentru patinaj artistic,-10 grade C pentru short track şi -15 grade C. pentru hochei.
Numărul vestiarelor este de 6 pentru hochei şi patinaj, unul pentru public ,sală de protocol, sală de conferinţe ,cabinet medical, staţie antidoping. Va funcţiona un bufet şi baruri. Sistemul de supraveghere este performant având 37 camere video,90 de senzori pentru receptarea modificărilor din patinoar. Circa două luni pe an, construcţia va fi în revizie tehnică.
Construcţia patinoarului a durat 14 luni şi dat la cheie a costat 10 milioane de euro, din care până la 10 % de la Comunitatea locală şi restul de la Guvern pri