Din acest motiv, bolnavii în stare gravă sunt duşi la Iaşi, iar Serviciul de Ambulanţă din Botoşani a înregistrat pierderi lunare de 40.000 de lei.
Această tevatură durează de peste un, mai exact de pe 19 ianuarie 2009. La acea dată, managerul spitalului, Doru Muntianu, a pus lacăt secţiei de dializă. „Secţia s-a închis pentru că toţi bolnavii au venit cu cereri de transfer către unităţile private de dializă. Este opţiunea lor, iar noi nu avem cum să menţinem secţia deschisă în timp ce nu mai avem pacienţi“, a motivat Doru Muntianu, în momentul închiderii secţiei de dializă. Astfel, cei 120 de pacienţi care erau trataţi la spital au ajuns la Centrul Avitum, iar aparatele au fost casate. Teoretic, a fost o afacere în favoarea bolnavilor care beneficiau în acest mod de aparatură modernă.
Profit de 70.000 de euro
Mutarea lor nu costa nimic Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care plătea la fel şedinţa de dializă, fie că era efectuată în spital, fie că avea loc la particulari. Cel mai câştigat din această afacere a fost însă fostul manager Doru Muntianu, transformat în timpul liber în agent imobiliar. Cu zece luni înainte de a închide secţia de dializă, Doru Muntianu, împreună cu un prieten, a închiriat un spaţiu de pe Aleea Maxim Gorki, pentru care a plătit o chirie de 72.000 de euro.
Coincidenţă sau nu, la o zi după parafarea actelor, Doru Muntianu a subînchiriat imobilul firmei Avitum, căreia i-a perceput o chirie anuală de 140.000 de euro. Deci, din câteva semnături el a obţinut un profit de aproape 70.000 de euro. În următoarele luni, Muntianu, în calitate de manager al spitalului, s-a plâns că nu mai are pacienţi şi a luat decizia de a închide de tot secţia de dializă a spitalului.
„Eu nu am niciun amestec în această tranzacţie. Am fost doar persoana de siguranţă pe care cei de la Avitum au cerut-o în