Ministerul Sănătăţii vrea reglementări mai stricte în privinţa concediului medical. Ministrul Attila Cseke spune că va propune un set de măsuri, prin care să fie înăsprite condiţiile de acordare a acestui tip de concediu. El precizează că suma plătită de stat pentru concediile medicale s-a dublat în ultimii ani. În 2009 au fost cheltuiţi din bugetul sistemului de asigurări de sănătate, 923 de milioane de lei pentru plata concediilor medicale, faţă de circa patru sute de milioane în anul 2006. Attila Cseke spune că urmăreşte restângerea termenelor de acordare a concediilor medicale. Plata concediilor medicale reprezintă mai mult de şase procente din bugetul asigurărilor de sănătate.
Ministerul Sănătăţii vrea reglementări mai stricte în privinţa concediului medical. Ministrul Attila Cseke spune că va propune un set de măsuri, prin care să fie înăsprite condiţiile de acordare a acestui tip de concediu. El precizează că suma plătită de stat pentru concediile medicale s-a dublat în ultimii ani.
În 2009 au fost cheltuiţi din bugetul sistemului de asigurări de sănătate, 923 de milioane de lei pentru plata concediilor medicale, faţă de circa patru sute de milioane în anul 2006.
"Va trebui să venim cu un pachet legislativ, pentru a reglementa o modalitate mai strictă de acordare a concediilor medicale şi să creăm mijloace de control mai eficiente, de care să dispună statul, pentru a vedea dacă au fost acordate corect concediile. Nu dorim să-i afectăm pe cei îndreptăţiţi să beneficieze de concedii medicale", explică ministrul Sănătăţii.
Attila Cseke spune că urmăreşte restângerea termenelor de acordare a concediilor medicale.
"Astăzi, un medic de familie poate acorda până la 45 de zile pe an, din care 14 zile într-o singură tranşă, dar eu cred că dacă un pacient are o problemă care durează 14 zile, e clar că trebuie să apeleze la medicul de specia