Institutului Cantacuzino din Bucureşti i-a fost ridicată licenţa de producere a vaccinurilor, de la începutul lunii februarie, dar niciun fel de notă nu a fost trimisă spre Direcţiile pentru Sănătate Publică din Vest.
Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino sunt în continuare folosite în spitalele din Timiş. Direcţia pentru Sănătate Publică Timiş nu a fost informată în niciun fel despre retragerea licenţei Institutului Canatcuzino de producere a vaccinurilor. „BCG-ul este singurul vaccin produs de Cantacuzino care nu mai este pentru că a fost retras de pe piaţă. Nu a venit nicio notă prin care să fim informaţi de acest lucru", a spus Viorica Dumitru, inspector adjunct în cadrul DSP Timiş.
Dozele de vaccin produse în ţară care încă mai sunt în depozitul DSP, dar şi în spitalele timişene sunt cele de vaccin antitetanic, vaccinul împotriva gripei sezoniere, dar şi cel pandemic. „Nu am primit nicio înştiinţare în acest sens. Dacă licenţa a fost până în februarie, asta înseamnă că ce avem pe stoc este legal şi nu văd niciun motiv să-l scoatem din consum. Pe noi ne interesează vaccinul ATPA, cel antitetanic. În cazul în care va veni vreo notă care să ne spună că nu îl mai putem folosi, vom încerca să vedem de unde îl mai putem achiziţiona", a spus Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Timişoara.
Mai mult, nici reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din Timiş nu au fost anunţaţi despre retragerea licenţei pentru producerea vaccinurilor în ţară. „Până în momentul de faţă nu am primit nicio notificare şi în continuare vaccinurile sunt pe piaţă", a spus Ana Miclea, reprezentant al Colegiului Farmaciştilor.