Dacă generaţiile "epocii de aur" au aşteptat 10-20 de ani să vadă în România trupe precum Rolling Stones sau AC/DC, pentru noi e mult mai simplu acum: putem oricând trece graniţa să ne bucurăm de trupele sau de artiştii preferaţi. Astfel a luat avânt turismul muzical. Doritorii împuşcă doi iepuri dintr-un foc: vizitează şi o ţară străină şi urmăresc un show de care nu pot avea parte în România. Cel mai simplu este să plecaţi în călătorie cu biletul de spectacol în buzunar. Cumpărat din România adică. Pentru asta există Eventim, reţeaua cu cele mai multe legături în afară. Aşadar, dacă aţi "ochit" un concert care are loc în Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Finlanda, Suedia, Cehia, Marea Britanie sau Rusia vă puteţi procura biletul direct de la sediul firmei amintite, fără a mai fi stresaţi că nu mai prindeţi tichete la intrare.
De altfel, la multe dintre concerte biletele se vând şi cu câteva luni înainte, aşa că trebuie să ştiţi din timp cum stau lucrurile.
Oferte sunt pentru toate gusturile: de la muzică clasică la pop, rock/metal/hard&heavy, blues/ country/folk, jazz, hip-hop, soul, reggae, punk, ba chiar şi muzică populară sau evanghelică. După cum probabil vă imaginaţi, cele mai multe cerinţe pentru spectacolele de-afară sunt în domeniul pop şi rock.
Pe partea de metal puteţi alege ce nu s-a văzut încă la noi: Lacuna Coil, la 28 februarie, la Arena din Viena, Austria. Sau ce s-a văzut, dar e întotdeauna plăcut: Katatonia, la 28 martie, la Szene, în Viena, ori Nazareth, la 6 mai, tot în Szene, sau Tarja: "Clasic & Divine", la 12 iunie, la Miskolci Jegcsarnok, Miskolc, Ungaria. Ca să nu mai spunem de festivaluri, care mai de care mai tentante: MetalFest Open Air Hungary, la 24 mai, în Budapesta, Ungaria, sau Rock Im Park, la 4 iunie, la Nurnberg, Germania.
Din z