Un bucătar chinez vă prepară delicatese după reţete vechi de sute de ani. Puteţi mânca atât preparate din pui, vită sau oaie, cât şi fructe de mare sau rechin.
O cină liniştită într-o atmosferă relaxantă. Asta vă propunem pentru acest sfârşit de săptămână. Cadrul este unul inedit, desprins din cea mai populată ţară din lume: China. Cunoscută pentru mâncărurile sale picante şi aromate, dar şi pentru orezul atent preparat şi tăiţeii prăjiţi, China are o bucătărie tradiţională deosebită, amestecând arome şi mirodenii speciale.
Nu trebuie să mergeţi în China pentru a vă bucura de toate acestea, însă. Este suficient să faceţi o vizită la Restaurantul Chinezesc, situat în Piteşti, la intersecţia dintre Străzile Dumbravei şi Trivale.
Atmosfera este relaxantă
O îmbinare perfectă între un restaurant clasic şi unul chinezesc, localul reuşeşte să împace chiar şi cele mai exigente gusturi. Este decorat cu lampadare roşii care crează o atmosferă intimă, relaxantă, iar la intrare te întâmpină un acvariu mare cu peşti viu coloraţi şi plante ornamentale. Tablourile mari de pe pereţi redau diverse scene din viaţa chinezilor, iar vazele cu bambuşi amintesc de vegetaţia luxuriantă de acolo.
Şi muzica relaxantă, în surdină, contribuie la menţinerea atmosferei intime în restaurant. O chelneriţă drăguţă, româncă ce-i drept, pentru a se înţelege cu clienţii, vă aduce un meniu din care puteţi alege dintre sutele de preparate specifice chinezeşti.
Mâncărurile sunt preparate de un bucătar chinez
După ce v-aţi hotărât ce vreţi să comandaţi, un bucătar chinez vă prepară comanda după reţete vechi de sute de ani. Puteţi servi mâncarea fie cu beţişoare, fie cu tacâmuri.
Printre bucatele care se regăsesc în meniu vă amintim: supă de fructe de mare la 7.5 lei, salată de alge - 6 lei, muşchi de văcuţă în sos de stridii - 20.5