Semnalul de alarmă vine de la Uniunea Internaţională a Conservării Naturii, care a dat publicităţii un nou raport pe această temă. Studiul a fost realizat de nu mai puţin de 85 de experţi din lumea întreagă care au ajuns la concluzia că schimbările climatice dar şi vânătoarea în exces pun în pericol un număr alarmant de specii de maimuţe. Dacă în 2007 o treime din primate se aflau în pericol de dispariţie, iată că acum numărul speciilor depăşeşte jumătate din cele 634 existente.
Semnalul de alarmă vine de la Uniunea Internaţională a Conservării Naturii, care a dat publicităţii un nou raport pe această temă.
Studiul a fost realizat de nu mai puţin de 85 de experţi din lumea întreagă care au ajuns la concluzia că schimbările climatice dar şi vânătoarea în exces pun în pericol un număr alarmant de specii de maimuţe.
Dacă în 2007 o treime din primate se aflau în pericol de dispariţie, iată că acum numărul speciilor depăşeşte jumătate din cele 634 existente.
Speciile aflate în pericol au fost puse pe o aşa numită Listă Roşie, 70 la sută aflându-se doar în Asia.
Defrişările dar şi vânătoarea excesive au dus la această situaţie fără precedent. Multe din aceste specii sunt vânate de oameni pentru a fi consumate.
În Africa, două specii ar putea să fi dispărut deja din cele 13 aflate în pericol iminent.
Printre speciile pe cale de dispariţie se numără lemurii, gibonii şi langurii. Lista Roşie completă poate fi găsită însă pe www.primate-sg.org
Semnalul de alarmă vine de la Uniunea Internaţională a Conservării Naturii, care a dat publicităţii un nou raport pe această temă. Studiul a fost realizat de nu mai puţin de 85 de experţi din lumea întreagă care au ajuns la concluzia că schimbările climatice dar şi vânătoarea în exces pun în pericol un număr alarmant de specii de maimuţe. Dacă în 2007 o treime din primate se afl