Oamenii de stiinta au descoperit ca niste chimicale din creier sterg in mod constant amintirile de scurta durata, pentru a creea spatiu noilor informatii, arata un nou studiu. Iar cand cantitatea de informatii este mare, activitatea este mult mai intensa, facand fata cererii, relateaza The Telegraph, care citeaza cercetatorii de la Universitatea Tsinghua, in Beijing.
Practic, a uita este un proces pozitiv, doar asa facandu-se loc pentru stocarea noilor informatii, spun ei. Proteina care se ocupa cu stergerea anumitor amintiri a fost identificata de oamenii de stiinta, fiind vorba despre proteina Rac. Cand aceasta este blocata, informatiile sunt retinute pentru o perioada de timp mult mai mare decat in mod normal. Potrivit ziare.com, a studiu, publicat in jurnalul Cell, a fost realizat pe un tip de insecte scolite in prealabil sa evite o serie de mirosuri.
S-a observat ca atunci cand erau confruntate cu noi informatii, insectele uitau ceea ce invatasera anterior, semn ca proteina isi facea treaba. In absenta acestei proteine, musculitele in cauza si-au amintit mirosurile memorate anterior, evitandu-le, semn ca amintirile fusesera pastrate nu doar pentru cateva ore, cum se intampla in mod normal, ci chiar pentru mai mult de o zi. La fel se intampla si in cazul soarecilor, dar si a altor organisme, printre care si oamenii. Oamenii de stiinta au descoperit ca niste chimicale din creier sterg in mod constant amintirile de scurta durata, pentru a creea spatiu noilor informatii, arata un nou studiu. Iar cand cantitatea de informatii este mare, activitatea este mult mai intensa, facand fata cererii, relateaza The Telegraph, care citeaza cercetatorii de la Universitatea Tsinghua, in Beijing.
Practic, a uita este un proces pozitiv, doar asa facandu-se loc pentru stocarea noilor informatii, spun ei. Proteina care se ocupa cu stergerea anumitor