Dacă în 2008, în jur de 3.000 de candidaţi se luptau pentru permise, în acest an numărul acestora a ajuns la 1.600
Gata cu şofatul! Din cauza crizei financiare, tot mai puţini braşoveni se înscriu la şcolile de şoferi. Şi cei care ajung la astfel de cursuri abia dacă mai reuşesc să obţină permisul de conducere. La Braşov, în ultima lună, doar o treime din cei care au fost examinaţi au reuşit să ia carnetul.
Numărul persoanelor care vor să înveţe arta şofatului a scăzut cam la jumătate faţă de anii trecuţi. Dacă în 2008, în jur de 3.000 de candidaţi se luptau pentru permise, în acest an numărul acestora a ajuns la 1.600. „Cred că o mare influenţă la această scădere a avut-o şi faptul că s-au modificat condiţiile de activare ale şcolilor de şoferi şi ale instructorilor autorizaţi, prin nişte norme mai drastice, dar o influenţă o are şi această criză în care ne aflăm”, ne-a explicat comisarul şef Cristian Dorel Creţu, şef SPCRPCIV Braşov. Potrivit acestuia, o mare influenţă a avut-o şi modificarea Codului Rutier din 2006. În acea perioadă numărul candidaţilor a scăzut la jumătate de la o lună la alta. „În 2010 e foarte scăzut numărul de examinaţi. În 2008 au fost creşteri foarte mari şi asta pentru că din iulie s-a început examinarea în sistem informatic”, a mai spus Creţu.
Datele serviciului de permise arată că braşovenii stau mai bine la practică decât la teorie. La ora actuală, Braşovul se află printre primele judeţe din ţară cu cele mai ridicate procente de promovabilitate. În acest an prima probă a examenului auto este proba teoretică la calculator şi un chestionar auto cu întrebări grilă. Urmează apoi proba practică sau traseul auto. Dacă în 2008, în jur de 3.000 de candidaţi se luptau pentru permise, în acest an numărul acestora a ajuns la 1.600
Gata cu şofatul! Din cauza crizei financiare, tot mai puţini braşoveni se înscr