Elevul reprezintă România în toată Europa, dar nu poate participa la Olimpiada Naţională de Muzică. Geani Busnea a fost copilul anului 2002 când a aprins luminile bradului de la Vatican şi a fost ţinut în braţe de Papa Ioan Paul al II-lea.
Geani Busnea e elev în clasa a VII -a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. El cântă la 18 instrumente de suflat şi e emblema liceului. „Geani ne reprezintă de ani buni, în toată Europa, la concursurile de muzică. În 2002 a cântat la Vatican şi Papa Ioan Paul al II-lea l-a ţinut pe picioare", spune Viorel Timofte, directorul liceului. Cu toate că e un geniu în muzică, Geani nu poate să participe peste câteva zile la Olimpiada Naţională de Muzică. „Carmen Simeanu, profesoara de matematică, i-a încheiat media 4 şi conform regulamentului şcolar nu poate participa la o olimpiadă", precizează directorul.
„Nu am văzut atâta răutate"
„Copiii vin aici ca să facă performanţă în artă şi muzică. Am rugat-o pe Carmen Simeanu să nu îi lase 4 ştiind că nu poate să mai meargă la olimpiadă. În catalog avea un 8 făcut în creion, dar el s-a transformat în 3. Nu am văzut atâta răutate", spune Tatiana Dumbravă, diriginta lui Geani. „Copilul minune" are premiul I la teorie, la Olimpiada Naţională de Muzică de la Iaşi din 2008, numeroase premii I la concursurile naţionale de clarinet şi competiţii internaţionale din Franţa, Belgia şi Italia. „Îmi place şi matematica, dar nu ca muzica. Notele muzicale sunt mai atractive, decât cifrele", afirmă Geani. Teodor Busnea, tatăl lui Geani a făcut un memoriu pe care îl vor semna mai mulţi părinţi nemulţumiţi de profesoara Simeanu. „Am discutat cu doamna şi i-am explicat că pentru Geani matematica nu e ca muzica. Anul trecut băiatul meu a participat la un concurs de matematică interjudeţean şi a luat şi premiu", declară Busnea.
Citeşte declaraţiile profesoarei de matematică în ed