Înaintea unui retur de foc, în care Dinamo doreşte să ajungă în Liga Campionilor, Libertatea vă dezvăluie modul în care a apărut gruparea din Ştefan cel Mare. În 1947, Constantin Anghelache (90 de ani), care pe atunci îndeplinea funcţia de secretar al echipei Unirea Tricolor, s-a opus preluării formaţiei din Obor de către Ministerul Afacerilor Interne. Doi ani mai târziu, a fost săltat şi dus la Jilava şi, apoi, la Aiud.
Libertatea:Când a început calvarul la Unirea Tricolor?
Constantin Anghelache: În 1947. MAI a profitat de ocazia ivită odată cu instalarea regimului comunist în România şi a început să exercite presiuni tot mai mari ca să le cedăm lor clubul. Aveau nevoie de o echipă, aşa că ne-au ales pe noi. Eu şi antrenorul Ştefan Cârjan, Dumnezeu să-l ierte!, ne-am opus vehement şi, mai apoi, ne-am dat demisiile.
După plecarea dv. de la echipă s-a făcut şi fuziunea...
Da, normal. Îşi îndepliniseră obiectivul şi MAI a pus mâna pe Unirea Tricolor. Aşa a dispărut una din cele mai iubite echipe din Capitală. Trebuia să facă loc alteia, Dinamo, dorită de regim.
Nu ştie nici acum de ce a fost arestat
De ce aţi fost arestat?
Sincer, nici acum nu ştiu! Am făcut doi ani şi patru luni de puşcărie, între 1949 şi 1951, la Jilava şi la Aiud, pentru că nu am fost de acord să dau Internelor echipa Unirea Tricolor. Asta mi s-a reproşat concret la proces şi, în plus, că aş fi cochetat cu legionarii, o acuză “la modă” în acele vremuri. Se poate spune că Dinamo m-a băgat în puşcărie!
Gică Constantin, junior la clubul din Obor în anul 1947, despre Anghelache: «Era legionar»
Fostul căpitan al echipei CCA, Gheorghe Constantin (77 de ani), a început fotbalul la juniorii Unirii Tricolor. A prins ultimele clipe din viaţa acestei formaţii iubite din Obor, participând şi la procesul în care au f