Ciocolata s-a descoperit in urma cu 2.000 de ani si s-a folosit ca un elixir al sanatatii. Mai tarziu a devenit simbolul pasiunii, al puterii si intelepciunii, iar in prezent cercetatorii sunt de parere ca ciocolata poate fi considerata un adevarat tratament naturist pentru inima.
Mayasii au descoperit ca semintele arborelui de cacao, combinate cu bautura, sunt un adevarat elixir al sanatatii. Au fost considerate in scurt timp un simbol al fertilitatii si longevitatii si tocmai de aceea au avut un loc aparte in ceremoniile de nunta, informeaza webmd.com.
Pentru populatia azteca, ciocolata facea parte din alimentatia zilnica, pentru imbunatatirea libidoului. Mai mult, ei considerau ca intelepciunea si puterea sunt principalele beneficii ale consumului regulat de ciocolata, tocmai de aceea era nelipsita din alimentatia lor zilnica.
Europenii au descoperit multiplele beneficii ale ciocolatei in 1519. Cuceritorul Hernan Cortes si armata sa au fost primii europeni care au beneficiat de efectele benefice ale ciocolatei.
Mai tarziu, la curtea regala franceza un nou afrodisiac si-a facut aparitia, iar in scurt timp ciocolata a devenit o adevarata sursa de inspiratie pentru literatura si arta erotica.
Tocmai de aceea, si in prezent, ciocolata este asociata romantismului si iubirii. In 1780, in Barcelona, s-a realizat prima inventie mecanica pentru realizarea ciocolatei, in forma sa de astazi.
A devenit rapid foarte populara in intreaga lume, iar in prezent ciocolata face parte din dieta obligatorie a astronautilor din Statele Unite, pentru ca imbunatateste activitatea cardiaca.
Cercetatorii sunt de parere ca nu exista dovezi clare ale efectului afrodisiac al ciocolatei, dar ea actioneaza asupra imbunatatirii circulatiei sangelui, a glicemiei chiar si reduce riscul diabetului.
Flavo