Reşiţa, cândva un oraş liniştit, s-a transformat acum într-o copie fidelă a cartierului Bronx. O dată pe lună, locuitorii sunt obligaţi să facă faţă jafurilor armate, ameninţărilor cu cuţite şi furturilor profesioniste. Oamenii legii s-au trezit şi ei la realitate şi încearcă să rezolve misterele jafurilor armate care au şocat Reşiţa.
Din seifurile unităţilor comerciale atacate au dispărut până acum nici mai mult, nici mai puţin de 240.000 de lei şi 5.000 de euro. Specialiştii în domeniu susţin că acesta este numai începutul. „Discrepanţa dintre realitate şi luxul la care aspiră oamenii, pe care îl văd la televizor şi la care nu au acces îi împing să săvârşească astfel de acte. Jaful armat de la sucursala Reiffeisen este doar începutul la ceea ce va urma”, declara psihologul criminalist Tudorel Butoi, în urma primului jaf. Spusele lui, din păcate s-au şi adeverit, astfel încât reşiţenii au început deja să se obişnuiască cu astfel de acte. Şocul veştii unui nou jaf armat nu mai e la fel de mare.
Lovitura bikerilor
Primul jaf armat care a avut loc la sucursala băncii Reiffeisen din Reşiţa a fost, de altfel şi o premieră în zona de vest a ţării. Cele două persoane care au jefuit, în dimineaţa zilei de 30 noiembrie, o sucursală bancară, ameninţând personalul cu pistoalele, au lăsat puţine urme, astfel că poliţiştilor nu le este uşor să le afle identitatea şi să le reţină. Comisarul-şef Grigore Stolojescu, noul şef al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, a recunoscut că, din cauza faptului că jefuitorii purtau căşti de motociclişti, este aproape imposibil să se desprindă elemente ajutătoare de pe camerele de supraveghere ale băncii. Angajatele aflate în unitatea bancară n-au putut nici ele să ofere prea multe detalii, astfel că, la patru zile de la întâmplarea care a tulburat liniştea oraşului, nu s-a reuşit întocmirea portretelor-robot ale celor do