Putina discretie nu strica niciodata. Mai ales in ceea ce priveste informatiile pe care le impartasesti cu intreaga lume, pe Internet. In functie de ce postezi pe blog sau pe retelele sociale iti poti pierde locul de munca sau poti sa inviti pur si simplu hotii in casa.
Internetul este un spatiu virtual: asta nu inseamna ca este un spatiu al nimanui, unde poti sa te afisezi cu ce iti pofteste inima. De cand a aparut fascinanta lume a web-ului, au existat numeroase cazuri de persoane care au fost concediate din cauza informatiilor postate pe bloguri sau retele sociale.
Cel mai des, angajatii au probleme atunci cand critica sefii, colegii sau atmosfera de la actualul sau fostul loc de munca sau posteaza fotografii indecente.
Jessica Zenner, o tanara anagajata la Nintendo, a fost concediata in 2007 pentru ca a scris pe blog ca seful ei, care "nu a mai facut sex de ani de zile", este "frustrat" si este principalul motiv pentru care ea s-a apucat de baut. Intr-un astfel de caz, nici nu mai conteaza daca seful a concediat-o pentru ca il critica sau pentru ca a recunoscut ca are o problema cu alcoolul.
In plus, cei care isi cauta un loc de munca, in contextul actualei crize economice, ar trebui sa aiba mare grija la ce posteaza pe blog. O idee proasta este sa postezi pe Internet critici la adresa fostului sef sau a fostilor colegi de munca.
In principiu, poti sa te gandesti ca nu ai voie sa postezi pe blog nimic din ce nu ai spune cu voce tare la locul de munca sau in timpul unui interviu.
Un sondaj din 2009 realizat in Statele Unite arata ca majoritatea angajatorilor verifica profilele de pe retelele sociale si blogurile candidatilor pentru un anumit post.
Daca te intrebi, la un moment dat, de ce n-ai fost angajat pe un anumit post, ar trebui sa arunci un ochi peste profilul de Facebook, Hi