Odată cu topirea zăpezii, râurile se umflă şi inundă gospodării. Drumurile se surpă şi iau cu ele case şi copaci. Hidrologii au o veste proastă: codul portocaliu a fost extins până azi la ora 16.00, pe râurile din sud-vestul ţării, unde se pot produce în continuare inundaţii.
UPDATE: Circulaţia pe Drumul Naţional 10 Buzău - Braşov, la ieşirea din oraşul Pătârlagele spre Nehoiu, a fost blocată, duminică seară, în jurul orei 22.30, după ce noaptea trecută traficul fusese închis din cauza unei alunecări de teren de mari proporţii şi reluat pe un sens duminică dimineaţă, anunţă Mediafax.
Mai citeşte şi:
După zăpadă a venit potopul
O alunecare de teren mai veche s-a reactivat zilele acestea, ca urmare a dezgheţului şi ploilor, lucru care a cauzat închiderea circulaţiei pe şoseaua care leagă Buzăul de Braşov. Din acelaşi motiv circulaţia feroviară ar putea fi afectată.
Peste 20 de trenuri sunt anulate pe magistrala care leagă Craiova de Drobeta-Turnu Severin, după ce terasamentul căii ferate s-a surpat sâmbătă noapte între halta Valea Albă şi staţia Balota, din judeţul Mehedinţi. Reprezentanţii CFR spun că reparaţiile vor dura cel puţin 30 de zile.
Trenul Intercity IC 594 Timişoara - Bucureşti a oprit foarte aproape de alunecarea de teren. „Am văzut la timp alunecarea de teren şi am reuşit să opresc trenul. Am anunţat impiegatul de mişcare şi acesta la rândul lui a sesizat autorităţile", a spus mecanicul trenului, Dumitru Ionescu.
De sâmbătă seara şi până duminică la prânz, malul se prăbuşise peste 2,5 metri, până la reabilitarea terasamentului, circulaţia trenurilor dinspre Bucureşti spre Timişoara şi invers desfăşurându-se pe relaţia Filiaşi - Simeria - Deva - Arad - Timişoara. Reprezentanţii CFR au anunţat că mai multe trenuri de călători care circulă pe această rută vor avea întârzieri de peste 120 de mi