Ingrediente: 3 linguri de făină albă, 1 ceşcuţă de unt topit, 2 ouă, 1 ceaşcă lapte, 2 linguri sifon, sare
Mod de pregătire:
Se amestecă bine ingredientele şi se prăjesc clătitele în tigaie. Clătitele preparate se pot servi ca prim fel cu umpluturi sărate sau cu un sos, ( de exemplu bine cunoscutele braşovene), iar ca desert cu umpluturi dulci.
Pentru clătitele umplute cu marmeladă se freacă marmelada cu o lingură de apă şi cu esenţă de rom. Se rulează clătitele ăi se aşează pe o farfurie, apoi se presară cu zahăr pudră. Se păstrează peste o oală cu fierbinte ca să nu se răcească.
Ingrediente: 3 linguri de făină albă, 1 ceşcuţă de unt topit, 2 ouă, 1 ceaşcă lapte, 2 linguri sifon, sare
Mod de pregătire:
Se amestecă bine ingredientele şi se prăjesc clătitele în tigaie. Clătitele preparate se pot servi ca prim fel cu umpluturi sărate sau cu un sos, ( de exemplu bine cunoscutele braşovene), iar ca desert cu umpluturi dulci.
Pentru clătitele umplute cu marmeladă se freacă marmelada cu o lingură de apă şi cu esenţă de rom. Se rulează clătitele ăi se aşează pe o farfurie, apoi se presară cu zahăr pudră. Se păstrează peste o oală cu fierbinte ca să nu se răcească.