În Marea Britanie a izbucnit un scandal care ar putea aduce "marea schimbare" la viitoarele alegeri: premierul Gordon Brown este acuzat că şi-ar brutaliza personalul, iar şeful opoziţiei conservatoare, David Cameron, ar putea fi marele beneficiar al prezentei lovituri împotriva rivalului laburist.
Luni, David Cameron, pe care sondajele îl dau ca favorit la alegerile organizate la 6 mai sau cel târziu până la începutul lunii iunie, a cerut o anchetă privind "alegaţiile" împotriva lui Gordon Brown.
Duminică, săptămânalul The Observer publicase extrase dintr-o carte a editorialistului Andrew Rawnsley, în care acesta îl descria pe premier drept coleric, impulsiv şi înclinat să-şi intimideze sau bruscheze asistenţii.
Duminică seară, "temperatura" a mai crescut cu un grad când Christine Pratt, directoarea unui serviciu telefonic de ajutor împotriva hărţuirii sau intimidărilor, a anunţat că fusese contactată în trecut de trei sau patru colaboratori ai lui Gordon Brown.
Apropiaţii premierului au contraatacat luni, denunţând apropierea doamnei Pratt de conservatori. Potrivit BBC, aceasta, la rândul ei, a trebuit să se apere: întrebată dacă persoanele care i-au telefonat l-au acuzat nominal pe premier, Christine Pratt a negat categoric acest lucru, precum şi faptul că serviciul ei ar fi pretins că Gordon Brown s-ar comporta ca un tiran. Purtătorul de cuvânt al premierului a profitat imediat de retractarea doamnei Pratt, subliniind că "administraţia are o toleranţă zero faţă de tot ce este intimidare sau hărţuire" şi denunţând, totodată, alegaţiile "calomnioase şi nefondate".
Astfel s-a terminat prima repriză. Dar nu şi meciul.
În Marea Britanie a izbucnit un scandal care ar putea aduce "marea schimbare" la viitoarele alegeri: premierul Gordon Brown este acuzat că şi-ar brutaliza personalul, iar şeful opoziţiei conservatoare