Cati kilometri de partii de schi are Romania si care sunt statiunile cu cea mai buna infrastructura de schi sunt doua intrebari la care reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, nu au deocamdata niciun raspuns. Si asta in conditiile in care promovarea turismului intern reprezinta unul dintre obiectivele ministerului.
ZF a trimis o solicitare in urma cu doua saptamani catre reprezentantii MDRT cu intrebari punctuale legate de acest subiect, insa pana in prezent a primit doar o lista cu partiile omologate din Romania.
Cum poate fi promovata Romania ca destinatie de schi, cand oficialii din turism nu stiu nici macar care sunt resursele turistice de care dispun?
"Mi se pare normal sa cunosti toate detaliile despre domeniul schiabil din Romania sau despre statiunile de pe litoral, atunci cand te ocupi de promovarea destinatiei turistice Romania. Eu nu as putea spune cate partii exista in tara sau ce lungime au acestea pentru ca nu vand asta, insa stiu toate detaliile despre partiile din Austria, pe care le vand romanilor prin sejururi", a declarat Cristian Pandel, proprietarul agentiei de turism Christian Tours.
Agentia pe care o detine vinde in special pachete de vacanta in strainatate pentru turistii romani.
Tot domeniul schiabil din Romania este cat o statiune din Austria
Pentru agentiile care vand si vacante in Romania la schi intrebarea legata de lungimea totala a partiilor nu mai este o necunoscuta, mai ales ca operatorii din turism folosesc intotdeauna toate resursele pe care le au la dispozitie pentru a incerca sa promoveze pachetele pe care le vand.
"Tot domeniul schiabil din Romania este cat o statiune din Austria. In primul rand nu avem munti ca in Franta, Elvetia, Austria sau Italia si nici vremea nu tine cu noi, asa cum se intampla la ei. In aceste tari, a schi