Pietrele la rinichi (litiaza urinara in termeni medicali) pot aparea la orice varsta, dar tinerii sunt cei mai predispusi aparitiei acestei afectiuni. Sunt o cauza a hidratarii insuficiente, a stilului de viata dezordonat, dar daca esti atent la stilul tau de viata de fiecare zi poti evita complicatiile care pot aparea.
Cei doi litri de apa pe zi recomandati de medici ajuta la evitarea formarii pietrelor la rinichi. Mai mult, apa cu un continut ridicat de calciu influenteaza decisiv aparitia acestei afectiuni, informeaza steadyhealth.com.
Simptomele resimtite in cazul pietrelor la rinichi sunt durerile foarte mari, starile de voma, ameteala, balonarile frecvente, chiar febra si vizitele dese la toaleta.
Daca resimti aceste simptome un timp indelungat, vizita la medic este absolut obligatorie pentru evitarea altor complicatii. Debutul afectiunii poate fi tratat insa acasa, tinand cont de cateva ponturi simple si utile pentru evitarea oricaror complicatii.
Barbatii sunt mai predispusi contactarii acestei afectiuni decat femeile, dar si copii care adopta o alimentatie bogata in grasimi si care nu se hidrateaza corespunzator.
Specialistii recomanda sa bei zilnic cat mai multa apa, in special minerala. Evita sa consumi mai putin de cinci pahare pe zi de apa si poti incerca la inceput sa bei chiar si atunci cand nu iti este sete, pentru ca organismul sa se obisnuiasca cu aceasta noua dieta.
Consumul de cafea, ceai, vin sau bere este foarte important, dar nu in exces. O cana de cafea in fiecare zi reduce cu 10% riscul aparitiei pietrelor la rinichi. O bere pe zi scade cu 21% riscul aparitiei acestei afectiuni, iar un pahar de vin cu 39%. Sa nu crezi insa ca un consum sustinut al acestor bauturi te va scapa de aparitia afectiunii, deci evita sa faci excese.
Studiile cercetatorilor americani a