Reprezentanţii Asociaţiei Service-urilor Auto şi numeroşi şoferi pichetează sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Motivul: CSA le dă mereu câştig de cauză companiilor de asigurări. Sursa: EVZSursa: Agerpres
1 /.
Mai precis, oamenii au încheiat poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA), plătind companiilor de asigurări sume tot mai mari de la an la an. Când au fost nevoiţi să ceară asiguratorului despăgubiri, după ce au fost implicaţi într-un accident auto, companiile fie au refuzat plata, fie au fost de acord să plătească daune mult mai mici faţă de valoarea reparaţiilor efectuate. Proprietarii s-au adresat CSA, pentru a soluţiona conflictul, însă răspunsurile reprezentanţilor Comisiei au fost favorabile societăţilor de asigurări.
Păgubiţii susţin că experţii CSA nu au cum să fie imparţiali, din moment ce principala sursă de finanţare a instituţiei o reprezintă taxa de funcţionare achitată de societăţile de asigurare şi brokerii de asigurare.
Paguba, recuperată pe RCA
În această situaţie se află şi ieşeanul Şerban Jalbă. Problemele cu care se confruntă păgubitul au apărut anul trecut, în luna septembrie. Bărbatul se afla în concediu, în judeţul Constanţa, împreună cu familia. Într-una din zile, autoturismul său a fost grav avariat, în urma unui accident rutier. Vinovat pentru producerea acestuia a fost angajatul unei firme, aflat la volanul maşinii de serviciu.
În urma impactului, partea din spate a maşinii a fost distrusă. Şerban, care se afla singur în autovehicul, a scăpat doar cu o sperietură. Întrucât nu avea asigurare CASCO, paguba urma să fie recuperată pe asigurarea RCA a vinovatului, încheiată la compania Asirom.
Asigurătorul a considerat că autovehicul valora, la data accidentului, 6.430 euro (27.138 lei) şi i-a propus păgubitului să i se plătească d