Grădiniţa nr.12 din cartierul Mureşeni, unde predarea se face după metoda step by step, funcţionează cu program prelungit oferind posibilitatea părinţilor care au reuşit să-şi păstreze locurile de muncă să-şi aducă micuţii de la primele ore ale zilei la grădiniţă. „La Grupa Iepuraşilor sunt înscrişi 29 de copii, dar unii nu mai vin din cauza banilor ori sunt răciţi, alţii stau acasă cu părinţii ajunşi şomeri,” îmi explică educatoarea Georgiana Banciu, de ce nu sunt prezenţi decât 17 iepuraşi.
În sala spaţioasă, frumoasă, ca de altfel toate sălile din cocheta grădiniţă din strada Hunedoarei, copiii de grupa mare învaţă despre modul de comportare cu colegii, cu oamenii mai în vârstă în cadrul „Săptămânii despre Om”. Cea mai mică din grupă, Raluca are doar patru ani şi poate exersa pe viu regulile socializării cu colegii care sunt cu 2-3 ani mai mari decât fetiţa care vrea să devină asistentă când va creşte mare. Cele două educatoare din schimbul de dimineaţă, Georgiana Banciu şi Elena Macarie asigură o atmosferă plăcută în grupă, astfel că Adi, băieţelul care a împlinit deja şapte ani mai vrea să stea un an cu ele în grupă!
Una dintre activităţile preferate de copii este dramatizarea după poveşti. Jucăriile care au fugit de la un copil rău a avut mare succes în grupă. Împărţiţi pe roluri, copil rău, vânzător de jucării, mama copilului şi jucării aceştia au interpretat povestea unui copil rău care nu avea grijă de jucării. Ursuleţ cu un picior lipsă, păpuşă cu braţul rupt, maşinuţă fără roţi…toate jucăriile revoltate pleacă de la copilul rău şi ajung de pe stradă pe rafturile unui magazin. Întâmplător trecând pe acolo copilul cu mama lui recunosc jucăriile şi totul se termină ca în poveste cu „sfârşit fericit.” Din întâmplare copiii au învăţat că trebuie să aibă grijă şi de jucăriile, pe care dacă nu le iubesc, vor fugi de acasă! Inspirată din poveste F