Ingrediente:
unt topit (pentru uns vasele), 1 lingură de zahăr tos (cu granule cât mai fine), 30g de cafea ness, 75ml de frişcă groasă, 2 ouă, 20 ml de coniac, 1 albuş de ou, zahăr pudră pentru ornat.
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 220°C. Ungeţi cu unt două recipiente speciale pentru sufleu apoi tapetaţi-le cu puţin zahăr. Puneţi-le la rece timp de 15 minute. Între timp, puneţi nessul şi frişca într-o cratiţă, la foc încet, amestecând încontinuu, până când compoziţia se omogenizează. Daţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi gălbenuşurile de la cele două ouă şi coniacul, apoi acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o deoparte timp de două ore. Bateţi toate cele trei albuşuri spumă, apoi adăugaţi o jumătate de linguriţă de zahăr şi bateţi din nou compoziţia, până când se întăreşte. Adăugaţi în primă fază o lingură din spuma de albuşuri, apoi încorporaţi toată spuma. Umpleţi vasele cu această compoziţie şi daţi sufleul la cuptor. Pudraţi cu zahăr pudră şi serviţi imediat.
Ingrediente:
unt topit (pentru uns vasele), 1 lingură de zahăr tos (cu granule cât mai fine), 30g de cafea ness, 75ml de frişcă groasă, 2 ouă, 20 ml de coniac, 1 albuş de ou, zahăr pudră pentru ornat.
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 220°C. Ungeţi cu unt două recipiente speciale pentru sufleu apoi tapetaţi-le cu puţin zahăr. Puneţi-le la rece timp de 15 minute. Între timp, puneţi nessul şi frişca într-o cratiţă, la foc încet, amestecând încontinuu, până când compoziţia se omogenizează. Daţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi gălbenuşurile de la cele două ouă şi coniacul, apoi acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o deoparte timp de două ore. Bateţi toate cele trei albuşuri spumă, apoi adăugaţi o jumătate de linguriţă de zahăr şi bateţi din nou compoziţia, până când se întăreşte. Adăugaţi în primă fază o lingură din spuma de albuşuri, apoi înc