Vineri, la ora 18.00, librăria Cărtureşti, locul unde poţi găsi cărţi, muzică sau expoziţii de artă, invită constănţenii la o întâlnire cu „lumea parfumată a ceaiului". Va avea loc o prezentare a istoriei ceaiului în China şi Japonia, o demonstraţie de preparare şi servire, urmate de o degustare de ceaiuri chinezeşti şi japoneze care vor da aroma unei seri de vineri dintre cele mai plăcute.
Gazdele serii sunt doi pasionaţi ai ceaiului, Cornel Pasăre şi Cristian Popa. „Arta ceaiului este deosebit de complexă şi rafinată. Ea se adresează deopotrivă cunoscătorilor, cât şi celor ce sunt la început de drum. Când toate simţurile sunt în armonie, prin mişcare şi atingere în timpul preparării ceaiului, prin văz observând întregul proces, prin miros savurând nuanţele fine ale ceaiului, prin auz folosind o muzică în surdină şi prin gust în timp ce degustaţi ceaiul, creaţi o atmosferă specială, încărcată de mister şi rafinament. Pentru toate acestea merită să aprofundezi o lume exotică şi misterioasă în compania plăcută a unei ceşti de ceai" este propunerea îmbietoare făcută de Cornel Pasăre.
Şi Cristian Popa are argumentele sale pentru care consideră ceaiul mai mult decât o simplă băutură: „Din ce în ce mai multă lume mă întreabă de ce beau ceai. La început m-a atras caracterul exotic, asiatic al acestei băuturi, apoi calitatea terapeutică a sa. După un timp, am fost fascinat de încărcătura culturală care o însoţeşte. După un alt timp m-am lăsat sedus de energia şi în acelaşi timp de pacea pe care această licoare le aduce. Şi totuşi, de ce beau eu ceai? Nu am un răspuns pentru întrebarea asta, cu fiecare ceaşcă de ceai băută descopăr noi înţelesuri, noi trăiri, noi motive. Şi după fiecare ceaşcă de ceai, vine încă o ceaşcă de ceai. Niciun răspuns, nicio întrebare, doar ceai". Vineri, la ora 18.00, librăria Cărtureşti, locul unde poţi găsi cărţi, muzică sau expoziţi