Cotidianul Zi de zi continua sa investigheze cum a fost posibil ca 83% din suprafata forestiera a judetului Mures, care se suprapune cu ariile naturale protejate Natura 2000, sa fie acordata pentru gestionare Ocolului Silvic Privat din Gheorgheni, în detrimentul Directiei Silvice Mures. Ministerul Mediului si Padurilor a decis, la data de 17 februarie, acordarea în administrare catre OSP Gheorgheni a ariilor naturale protejate din masivele montane Calimani – Gurghiu, în suprafata de peste 130.000 de hectare, din judetele Harghita si Mures. Motivul depunctarii Directiei Silvice Mures: aceasta nu a reusit sa demonstreze capacitatea stiintifica a personalului implicat în administrarea ariei naturale protejate si lipsa de dovezi în ceea ce priveste implementarea unor studii de cercetare în ceea ce priveste conservarea diversitatii biologice. Carentele din dosar dau de gândit, având în vedere ca Directia Silvica Mures este implicata în proiecte împreuna cu Academia Româna, cu Academia de stiinte Agricole si Silvice si cu Institutul de Amenajari si Cercetari Silvice…
Nu-mi dau seama de ce am fost depunctati
Directorul coordonator al Directiei Silvice Mures, Vasile Miculi, a negat ca institutia pe care o conduce va ramâne fara „obiectul muncii”, precizând ca administrarea ariilor naturale e una, iar gestionarea fondului forestier, alta. „Nu pierdem obiectul muncii, nu este vorba despre administrarea fondului forestier care va fi administrat în continuare de Directia Silvica Mures. Aria protejata înseamna altceva, o dezvoltare durabila în armonie cu natura, ei (n.r. OSP Gheorgheni) supravegheaza tot ce înseamna conservarea speciilor”, a precizat Vasile Miculi.
În ceea ce priveste incapacitatea Directiei Silvice Mures de a dovedi ca are capacitatea stiintifica pentru a derula proiectul, Vasile Miculi a spus ca nu îsi explica esecul în realizarea proiectul