Stagiunea „Muzica la Palatele Brâncoveneşti“ debutează duminică, 7 martie, cu un recital Frédérich Chopin. Aflată la a doua ediţie, seria de concerte propune o selecţie interesantă, muzicieni de primă mână şi racordarea la evenimentele internaţionale.
Centrul Cultural de la Mogoşoaia şi-a obişnuit vizitatorii, în ultimii ani, cu programe de ţinută, la care se adaugă spaţiul generos al Palatului. Prima ediţie a stagiunii muzicale, desfăşurată anul trecut, a avut un succes indiscutabil. Sala Scoarţelor, cu decorul ei de sfârşit de Renaştere şi început de Baroc s-a dovedit un mediu prielnic serilor de muzică, adăugând sensibilităţii compoziţiilor şi interpretărilor un parfum de epocă.
Cele trei direcţii vizate în organizarea stagiunii - celebrarea bicentenarului naşterii lui Frédérich Chopin, marcarea împlinirii a 200 de ani de la naşterea lui Robert Schumann şi promovarea muzicii vechi româneşti - promit un dialog permanent între caracteristicile pieselor muzicale şi spiritul locului. De asemenea, ele au prilejuit colaborarea Centrului Cultural „Palatele Brâncoveneşti" cu Institutul Polonez de Cultură de la Bucureşti şi cu Institutul Cultural Român.
Interpretare europeană
În dorinţa creării unor condiţii optime de desfăşurare a concertelor, Centrul Cultural a reuşit achiziţionarea în acest an a unui pian de concert „Essex", care va fi inaugurat la primul recital, în 7 martie, al remarcabilului pianist polonez Piotr Szychowski, care va prezenta un program Chopin. Născut în 1981, tânărul muzician a evoluat în multe festivaluri internaţionale, obţinând numeroare distincţii în Polonia, Olanda, Italia, Japonia, Germania, România... Multe dintre premii au fost oferite pentru interpretarea muzicii chopiniene.
În afara pianistului polonez, în stagiunea de la Mogoşoaia vor evolua şi alţi solişti bine cunoscuţi din străinătate. În luna iunie, reţine