Fiscul a transmis că inspecţiile în cadrul trustului Realitatea Media vor continua - termenul legal fiind de şase luni - iar acestea sunt motivate de mai multe nereguli. Instituţia a precizat că societatea figura, în luna august 2009, în procedura de deschidere a insolvenţei, ceea ce înseamnă risc fiscal ridicat.
Neregulile constatate de Fisc ţin, în special, de plata unor taxe şi impozite în sumă extrem de redusă, în comparaţie cu volumul semnificativ al tranzacţiilor economico-financiare derulate de companie.
Potrivit ANAF, societatea înregistra, la sfârşitul anului 2008, pierdere fiscală semnificativă. Totodată, în timpul inspecţiei fiscale parţiale, declanşată la 28 septembrie 2009, s-a constatat „cuantumul redus al obligaţiilor fiscale reprezentând taxe şi impozite datorate bugetului general consolidat, declarate de societate".
Fiscul a descoperit un volum semnificativ al tranzacţiilor economico-financiare, derulate cu persoane afiliate, constând în cumpărări şi vânzări de bunuri şi prestări de servicii.
„Inspecţia fiscală la S.C. Realitatea Media SA s-a declanşat în 28 septembrie 2009, urmare a solicitării societăţii de rambursare a taxei pe valoare adaugată, înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009, depus în 22 iulie 2009", se arată într-un comunicat al ANAF.
Instituţia precizează că societatea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu figura în procedura de deschidere a insolvenţei în luna august 2009. "Acest lucru prezintă element de risc fiscal ridicat, iar pe cale de consecinţă rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecţiei fiscale", arată ANAF.
Potrivit legii, inspecţia fiscală parţială s-a transformat în inspecţie fiscală generală. Codul de procedură fiscală prevede că termenul de efectuare a verificărilor este de până la 6 luni în cazul marilor contribuabili. „Astfel, inspecţia fiscală generală l