Ouăle aşa zis periculoase au ajuns şi pe agenda de lucru a deputaţilor. Aceştia îl acuză pe profesorul Gheorghe Mencinicopschi de campanile media împotriva produselor româneşti. Deputaţii din Comisia de agricultură consideră că informaţiile potrivit cărora două treimi din producţia autohtonă de ouă ar fi periculoasă pentru consumatori reprezintă “o diversiune” aruncată pe piaţă cu scopul de a speria consumatorii şi a-i îndepărta de producţia românească
Ouăle aşa zis periculoase au ajuns şi pe agenda de lucru a deputaţilor. Aceştia îl acuză pe profesorul Gheorghe Mencinicopschi de campanile media împotriva produselor româneşti.
Deputaţii din Comisia de agricultură consideră că informaţiile potrivit cărora două treimi din producţia autohtonă de ouă ar fi periculoasă pentru consumatori reprezintă “o diversiune” aruncată pe piaţă cu scopul de a speria consumatorii şi a-i îndepărta de producţia românească.
“Informaţia este o diversiune aruncată pe piaţă cu un anumit scop. Scopul clar e cel pe care cei din producţie l-au spus, de a speria din nou consumatorii, de a-i îndepărta de producţia autohtonă, cu consecinţe şi ţintă comercială. Datele prezentate sunt falsuri”, a spus preşedintele Comisiei de agricultură, Valeriu Tabără.
Campanie denigratoare dictată de interese economice
Parlamentarii l-au acuzat de “manevre” dictate de interese economice pe profesorul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, potrivit căruia două treimi din ouăle produse în România ar proveni de la găini crescute în condiţii improprii si hrănite cu vitamine sintetice sau medicamente.
"Asistăm la un alt efect al războiului economic, atacul împotriva producătorilor români de ouă. Consumatorii pot consuma aceste produse, singurii stresaţi vor fi cei care propagă aceste interese”, a spus deputatul liberal Pavel Horj. @N_P