* el a ţinut cursuri despre influenţele asiatice în bucătăria europeană
Timp de trei zile, la începutul acestei săptămâni, Şcoala Naţională de Excelenţă în Industria Ospitalităţii "Bella Italia" a fost gazda cursului despre influenţele artei asiatice în bucătăria europeană. Au participat la acest curs 20 de bucătari din toate judeţele din sud-estul României, aceştia fiind încântaţi de ceea ce au văzut şi învăţat. Ieri au pregătit diferite meniuri din piept de pui cu mai multe umpluturi, cu garnitură din piure de ţelină cu spanac, din orez sau friptură de raţă cu sos de fructe de pădure. Maestrul Petrişor Tănase le-a atras atenţia cursanţilor nu numai asupra modului de preparare, dar şi asupra prezentării, insistând pe detalii, pe armonizarea nuanţelor preparatelor din farfurie, pentru ca nimic să nu fie strident sau de prost gust.
"Această influenţă asiatică este prezentă de mulţi ani, chiar putem spune că sunt prezente influenţele de la Marco Polo încoace. Am ales acest tip de curs pentru a aduce dulcele, săratul, iutele în bucătăria europeană. Este un amestec de culturi. Este vorba şi de estetic, şi de gust. Putem avea o mâncare europeană cu influenţe de decor din bucătăriile asiatice, dar şi ale gustului. Fiecare început de secol s-a impus pe piaţa gurmanzilor, pentru că în vreme de criză imaginaţia bucătarilor este pusă la încercare", a spus maestrul bucătar Petrişor Tănase. În numerele următoare ale ziarului nostru vom publica un interesant interviu cu maestrul bucătar, pe teme de gastronomie, dar şi despre influenţele politicii în turismul românesc. * el a ţinut cursuri despre influenţele asiatice în bucătăria europeană
Timp de trei zile, la începutul acestei săptămâni, Şcoala Naţională de Excelenţă în Industria Ospitalităţii "Bella Italia" a fost gazda cursului despre influenţele artei asiatice în bucătăria europeană. Au partic