Ouăle de pe piaţa românească sunt sănătoase, iar criticile privind marcajul sunt nejustificate. Iată ce spune ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. "Nu, nu cred că sunt justificate, pentru că marcajul de pe ouă indică modul de creştere, sistemul de creştere a păsărilor şi modul cum sunt obţinute aceste ouă. Toate ouăle care sunt pe piaţă corespund standardelor de siguranţă şi de sănătate a alimentelor, altfel nu ar putea fi puse pe piaţă", declară Mihail Dumitru. Militanţii pentru drepturile animalelor au tras un semnal de alarmă : multe găini de la care provin ouăle de pe rafturile magazinelor sunt ţinute în condiţii improprii.
Ouăle de pe piaţa românească sunt sănătoase, iar criticile privind marcajul sunt nejustificate. Iată ce spune la RFI ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru (audio).
"Nu, nu cred că sunt justificate, pentru că marcajul de pe ouă indică modul de creştere, sistemul de creştere a păsărilor şi modul cum sunt obţinute aceste ouă. Toate ouăle care sunt pe piaţă corespund standardelor de siguranţă şi de sănătate a alimentelor, altfel nu ar putea fi puse pe piaţă", declară Mihail Dumitru.
"Acest marcaj îi permite consumatorului să aleagă, dacă doreşte să consume un ou care este produs de o găină crescută în sistem liber sau dacă doreşte să consume un ou produs într-un sistem de creştere intensiv. Toate produsele puse pe piaţă sunt verificate din punct de vedere al siguranţei alimentelor, aşa că ele nu pun nici un fel de problemă pentru sănătatea oamenilor", asigură ministrul Agriculturii.
El spune că nu înţelege disputa iscată de Vier Pfoten şi de nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi : "Aici este o dispută pe care eu nu pot s-o înţeleg şi eu cred că atâta timp cât un sistem de creştere a animalelor este permis nu numai în România, ci la nivelul Uniunii Europene şi peste tot în lume, ouăle respective pot fi vândute pe piaţă