„Locotenenţii” lui Eugen Preda aveau strânse legături cu grupări extreme de violente. Interlopii au negociat cu un informator sub acoperire care a pretins că este intermediarul unui grup terorist afiliat la ETA.
Interlopii coordonaţi de Eugen Preda sunt acuzaţi că s-au implicat şi în traficul internaţional de arme, alături de cel de droguri. Astfel, ei i-au vândut unui informator sub acoperire cu numele de cod „Marian Guţă”, despre care ştiau că este intermediarul unui grup terorist afiliat separatiştilor basci ETA, mai multe arme furate din depozitul militar de la Ciorogârla.
Potrivit probelor adunate la dosar, Costea Marius, zis „Ţâru”, s-a lăudat în faţa lui „Marian Guţă” că îi poate aduce câte arme vrea, după ce acesta i-a spus că teroriştii oferă 6.000 de euro pentru un pistol-mitralieră. În cele din urmă, cei doi au şi negociat preţul, „locotenentul” lui Eugen Preda cerând 2.500 de euro pentru un pistol-mitralieră Kalashnikov şi 1.000 de euro pentru un pistol model TT.
Arme recuperate
După mai multe întâlniri şi negocieri, „Ţâru” i-a vândut pretinsului intermediar al grupării teroriste mai multe arme. Ulterior, anchetatorii au stabilit cu precizie că acestea proveneau din lotul furat din depozitul militar de la Ciorogârla, deşi oamenii lui Eugen Preda polizaseră seriile armelor.
Vroiau să jefuiască PKK
În cursul investigaţiilor, procurorii DIICOT au descoperit faptul că reţeaua de crimă organizată coordonată de Eugen Preda se ocupa cu transportarea heroinei pentru membrii temutei organizaţii teroriste PKK.
Cele mai dese transporturi erau făcute din Turcia în Germania, în zonele în care comunitatea kurdă era majoritară. La un moment dat însă, oamenii lui Preda au pus la cale înscenarea unui jaf cu scopul de a-şi însuşi o tonă (1.000 de kilograme) de heroină pe care membrii PKK intenţionau să o livreze