Actul privind constatarea stării de incompatibilitate a lui Mircea Dinescu, emis de ANI pe 3 februarie, a rămas definitiv şi irevocabil, prin urmare, Agenţia Naţională de Integritate anunţă că va cere parlamentului revocarea lui Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS.
Potrivit unui comunicat remis ieri de ANI, Curtea de Apel Bucureşti a comunicat luni că Mircea Dinescu nu a contestat în instanţa competentă, în termenul legal de 15 zile, actul prin care ANI a constatat starea sa de incompatibilitate.
„Actul de constatare rămas definitiv se va transmite celor două Camere ale Parlamentului pentru îndeplinirea şi aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din funcţia de demnitate publică a domnului Mircea Dinescu“, se arată în comunicat.
Potrivit Legii ANI, actul rămas definitiv, prin care se constată starea de incompatibilitate, se comunică în termen de zece zile organelor care aplică sancţiuni disciplinare sau care dispun revocarea, destituirea ori eliberarea din funcţie.
Mircea Dinescu se află în stare de incompatibilitate din luna martie 2006, pentru că deţine simultan funcţia de membru în cadrul Colegiului CNSAS, asimilată celei de secretar de stat, şi pe cea de administrator la două societăţi comerciale, prin urmare riscă suspendarea din funcţia de la CNSAS, potrivit unui comunicat remis de Agenţia Naţională de Integritate pe 3 februarie.
Instituţia s-a sesizat din oficiu în urma unor articole de presă care semnalau posibila stare de incompatibilitate a lui Dinescu, în calitate de membru al Colegiului CNSAS.
În urma verificărilor şi analizării informaţiilor primite de la alte instituţii a rezultat că, din 19 februarie 2004, Mircea Dinescu este administrator la SC Agroindustriala SRL Giubega, iar în perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008 a deţinut şi exercitat efectiv funcţ