Premierul Emil Boc a declarat, la finalul Summitului privind securitatea energetica desfasurat la Budapesta, ca acordul politic la care s-a ajuns trebuie urmat de actiuni concrete care sa vizeze finantarea unor proiecte in vederea asigurarii securitatii energetice. "Romania este interesata sa discute orice analiza care vizeaza securitatea energetica, dar astazi proiectul si obiectivul prioritar este si ramane Nabucco", a mai spus Emil Boc.
Acesta a explicat ca, in cadrul Summitului de miercuri, a fost luata o decizie importanta a tarilor din Europa Centrala si de Est in vederea promovarii unor politici comune care sa asigure pe de-o parte securitatea energetica a fiecarei tari si, pe de alta parte, securitatea energetica a Uniunii Europene.
"Acest act politic trebuie sa fie urmat de actiuni concrete care sa vizeze finantarea unor proiecte in vederea asigurarii securitatii energetice. Punctul de vedere al Romaniei este constant si se refera la diversificarea rutelor si surselor de energie si, pe de alta parte, de sustinere a unor proiecte concrete extrem de importante care asigura securitatea energetica atata a Romaniei cat si a UE. Este vorba aici in mod special de proiectul Nabucco care ramane prioritatea noastra in domeniul securitatii energetice. Acest proiect este mentionat in textul declaratiei de astazi." Premierul Emil Boc a declarat, la finalul Summitului privind securitatea energetica desfasurat la Budapesta, ca acordul politic la care s-a ajuns trebuie urmat de actiuni concrete care sa vizeze finantarea unor proiecte in vederea asigurarii securitatii energetice. "Romania este interesata sa discute orice analiza care vizeaza securitatea energetica, dar astazi proiectul si obiectivul prioritar este si ramane Nabucco", a mai spus Emil Boc.
Acesta a explicat ca, in cadrul Summitului de miercuri, a fost luata o decizie importanta