* au participat elevi din clasele a VI-a A şi D de la Şcoala "Mihai Eminescu"
La Şcoala "Mihai Eminescu" sărbătoarea Dragobetelui a fost un prilej pentru realizarea unor ore de dirigenţie inedite, cu invitaţi de la Muzeul Brăilei.
Iniţiatoarea momentului a fost profesoara Marioara Bălan, care a realizat o oră deschisă de dirigenţie la clasa a VI-a A, la care au participat şi ceilalţi diriginţi din şcoală. Ora demonstrativă realizată în cadrul Comisiei diriginţilor a început prin definirea cuvântului tradiţie, apoi muzeograful Brânduşa Ilie a vorbit despre semnificaţia Dragobetelui, o logodnă a animalelor, o logodnă a oamenilor, un obicei care este mai întâlnit în partea de sud a Munteniei. Copiii au ascultat apoi şi o melodie populară interpretată de Mariana Ionescu Căpitănescu, au participat la concursurile de bannere, imagini şi au confecţionat mărţişoare din pietricele şi monezi. O altă oră de dirigenţie s-a desfăşurat şi la clasa a VI-a D, sub coordonarea profesoarei Steluţa Gherghinoiu. Copiii au participat şi de această dată la două concursuri, unul de imagini şi altul de desene. Toţi copiii au primit premii în cărţi din partea Muzeului Brăilei. * au participat elevi din clasele a VI-a A şi D de la Şcoala "Mihai Eminescu"
La Şcoala "Mihai Eminescu" sărbătoarea Dragobetelui a fost un prilej pentru realizarea unor ore de dirigenţie inedite, cu invitaţi de la Muzeul Brăilei.
Iniţiatoarea momentului a fost profesoara Marioara Bălan, care a realizat o oră deschisă de dirigenţie la clasa a VI-a A, la care au participat şi ceilalţi diriginţi din şcoală. Ora demonstrativă realizată în cadrul Comisiei diriginţilor a început prin definirea cuvântului tradiţie, apoi muzeograful Brânduşa Ilie a vorbit despre semnificaţia Dragobetelui, o logodnă a animalelor, o logodnă a oamenilor, un obicei care este mai întâlnit în partea de sud a Munteniei