În sediul Academiei Ungare de Ştiinţe din Budapesta a început summit-ul organizat de Comisia Europeană, consacrat elaborării strategiei dezvoltării macroregiunii europene "Dunărea", transmite corespondentul RFI la Budapesta, Laszlo Bihari. La conferinţă participă 14 state. România este reprezentată de premierul Emil Boc, iar Republica Moldova de premierul Vlad Filat. La summit-ul din Budapesta participă şefii de Guvern din statele făcând parte din macroregiunea europeană "Dunărea", nou constituită pe modelul macroregiunii baltice : Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria.
În sediul Academiei Ungare de Ştiinţe din Budapesta a început summit-ul organizat de Comisia Europeană, consacrat elaborării strategiei dezvoltării macroregiunii europene "Dunărea", transmite corespondentul RFI la Budapesta, Laszlo Bihari. La conferinţă participă 14 state. România este reprezentată de premierul Emil Boc, iar Republica Moldova de premierul Vlad Filat.
La summit-ul din Budapesta participă şefii de Guvern din statele făcând parte din macroregiunea europeană "Dunărea", nou constituită pe modelul macroregiunii baltice : Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria.
La conferinţă participă şi Cehia şi Slovenia, ţări care se consideră ca făcând parte din spaţiul economic dunărean.
Printre participanţi se află cu statut de invitaţi şi ţări din afara Uniunii Europene : Croaţia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Ucraina şi Moldova.
Scopul summit-ului este să fie făcuţi primii paşi pentru elaborarea strategiei dezvoltării macroregiunii "Dunărea", proiect aprobat de Consiliul şefilor de stat şi de Guvern ai Uniunii Europene în iunie 2009, la iniţiativa României şi Austriei.
Strategia macroregiunii dunărene vizează implementarea unor politici comune a statelor riverane de dezvoltare a transportului fluvial şi feroviar, a infrastructurii