COMERCIAL. Contratenorul Cezar Ouatu, a cărui „voce de femeie” i-a făcut pe unii să-l compare cu artistul rus Vitas, şi-a propus să urce în topurile româneşti cu o variantă dance a muzicii clasice.
1 /.
Crescut într-o familie de muzicieni şi absolvind, în 2004, Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, la clasa de canto, contratenorul Cezar Ouatu (30 de ani) şi-a făcut debutul în operă în Italia şi a câştigat numeroase concursuri pe scenele internaţionale.
Printre cele mai importante premii ale sale se numără cel obţinut la concursul „Francisco Vinas”, în Barcelona, pentru cel mai bun contratenor, sau premiul special al juriului din cadrul concursului „Riccardo Zandonai”, din Riva del Garda, Italia.
„Viaţa e un maraton”
În paralel cu cariera de contratenor, Cezar Ouatu, care din 2001 a locuit în Italia şi acum s-a întors în România, se află la începutul unei cariere în muzica pop-dance, având deja un proiect, „pop-opera”, în cadrul căruia a realizat deja o primă piesă, „Amore”.
Se bazează pe muncă şi nu pe talent, spune el într-un interviu acordat EVZ. „Tatăl meu mi-a zis că nu trebuie să uit că viaţa este un maraton şi că nu trebuie să rămân cu toată lumea, ci să fiu cel puţin printre primii trei de la linia de sosire”, spune Cezar.
În cariera sa de contratenor, cel mai mult se teme de reacţia publicului şi de traumele cu care ar putea rămâne dacă spectacolele sale dezamăgesc. „Pe scenele din Italia nu există nepotism. Acolo eşti trădat de public pentru că sunt acei oameni care au abonamente la spectacole din moşi-strămoşi, care au acea atitudine, să-i zicem, de stadion. Dacă le place ceea ce faci, te răsplătesc cu urale, însă, dacă i-ai dezamăgit, te huiduie atât de puternic încât poţi rămâne chiar cu traume puternice, de nu mai îndrăzneşti să mai urci pe scenă o perioadă. Eu nu am