Începând de mâine şi până la 28 februarie, Muzeul Ţăranului Român vă invită să (re)descoperiţi vechile simboluri ale primăverii. Mărţişorul e mai mult decât un simplu şnur răsucit din aţă albă şi roşie, de care se lega un bănuţ de argint care să-i ferească pe copii de arsura soarelui, iar fetelor să le aducă bujori în obraji. După mai multe zile, mărţişorul era lăsat în bătaia vântului, legat de creanga unui pom înflorit, sau urma să fie aruncat după berzele ce veneau la cuiburi. Cum curgerea timpului are obiceiul de a transforma lumea, şi povestea mărţişorului este reinventată, ţinând pasul cu timpurile moderne.
Târgul Mărţişorului de la Muzeul Ţăranului Român este locul potrivit unde puteţi găsi mărţişoare de tot felul, cadouri pentru cei dragi. Mai întâi sunt mărţişoarele tradiţionale aduse din Bucovina, unde meşterii populari au închipuit personaje din lumea satului (la loc de cinste aflându-se Păcală sau Dănilă Prepeleac), apoi cele socotite a fi "de oraş" (animăluţe din desenele animate sau personaje de basm preferate de copii). Nu lipsesc mărţişoarele "hand made" sau "cu idei", moderne şi ingenioase în acelaşi timp. Cele mai gustoase sunt însă mărţişoarele "gastronomice", dulciuri pregătite ca la bunica, din ingrediente naturale şi după reţete tradiţionale. Turtă dulce (decorată cu floricele, păsări sau inimioare), gemuri din fructe bine coapte, prăjiturele de Alexandria, suc de mere de Malancrav sau miere.
În afară de expoziţia de mărţişoare, vizitatorii vor putea asista duminică, 28 februarie, ora 11:00, la spectacolul de teatru pentru copii "O poveste cu umbre", susţinut de trupa Tropaiele a Atelierului de creativitate a Muzeului Ţăranului Român.
Începând de mâine şi până la 28 februarie, Muzeul Ţăranului Român vă invită să (re)descoperiţi vechile simboluri ale primăverii. Mărţişorul e mai mult decât un simplu şnur răsucit din