Jumătate dintre români nu se spală pe mâini după ce folosesc toaleta. E rezultatul unui studiu care a determinat Ministerul Sănătăţii şi pe cel al Educaţiei să continue în 2010 campania privind importanţa spălării pe mâini. Pentru că nu se spală pe mâini, un milion de oameni mor în lume din cauza bolilor transmise de murdărie.
Jumătate dintre români nu se spală pe mâini după ce folosesc toaleta. E rezultatul unui studiu care a determinat Ministerul Sănătăţii şi pe cel al Educaţiei să continue în 2010 campania privind importanţa spălării pe mâini.
Pentru că nu se spală pe mâini, un milion de oameni mor în lume din cauza bolilor transmise de murdărie. Un studiu realizat în România arată că jumătate dintre români nu se spală pe mâini, după ce merg la toaletă, au anuntat susţinătorii campaniei.
Programul susţinut de Guvern îşi propune educarea şcolarilor, dar şi a adulţilor. În cadrul acestei acţiuni, producători de cosmetice au împărţit săpunuri în şcoli şi spitale.
Medicii spun că oamenii trebuie să înţeleagă faptul că acest gest banal oferă cel mai sigur mijloc de prevenire a unor boli infecţioase digestive şi respiratorii, dar şi a Hepatitei A şi a gripei.
Hepatita A este cunoscută ca boala mânilor murdare. La fel şi multe boli digestive. Specialiştii cred că familia este primul loc unde copiii trebuie învăţaţi să se spele pe mâni, dar şi şcoala poate avea un rol important, mai ales învăţătorii.
Timp de zeci de ani, opinia comună a fost aceea conform căreia folosirea vitaminei C şi a altor suplimente vitaminizante oferă cea mai bună protecţie împotriva răcelilor, a infecţiilor respiratorii, precum şi a virozelor.
Bazându-se pe sfatul medicilor, generaţii întregi de oameni au crezut şi încă mai cred că administrarea zilnică a vitaminelor este o soluţie potrivită şi pentru cazurile de cancer sau ajută la creşterea longevităţii. @