Presa internă scrie despre costurile construirii Catedralei Mântuirii Neamului, degradarea staţiunii Borsec şi sporurile ilegale luate de bugetari. Printre alte subiecte, profesorii suportă jumătate din povara FMI, iar bona filipineză este ultima fiţă.
Catedrala Neamului, cel mai scump proiect imobiliar de dupa 1990
Construirea Catedralei Mântuirii Neamului îi va costa pe români nu mai puţin de jumătate de miliard de euro. Şi cum fondurile necesare nu prea sunt, Biserica Ortodoxă Română va apela la o campanie gen "Daţi un leu pentru Ateneu!", de data aceasta fiind vorba de îndemnul "Daţi un euro pentru Catedrală!". Excluzând donaţia în valoare de 100.000 de euro făcută de Papa Ioan Paul al II-lea când a vizitat România şi alte sume care vor veni din partea unor credincioşi, la ridicarea Catedralei vor contribui, practic, toţi românii. Vorbim de sumele ce vor fi alocate din bugetul de stat, deci din banii adunaţi de la fiecare contribuabil. Potrivit reprezentanţilor BOR, va mai fi nevoie de alte 200 milioane de euro, informează România Liberă.
Borsec, izvor de nepăsare
Autorităţile române au ucis un blazon al României - staţiunea Borsec, titrează Jurnalul Naţional. Lovitura de graţie a venit anii trecuţi, mai curând din partea PD-L, prin persoana ministrului Turismului, Elena Udrea. Guvernanţii nu au mai revenit în 2010 la Borsec, aşa cum au promis, pentru ca staţiunea să fie salvată. Mai sunt însă şi alte motive ale degradării: privatizări frauduloase, retragerea totală a statului din participaţii la obiectivele staţiunii, interese maghiare locale şi străine. Din cele aproape 100 de vile în care se cazau pe vremea comunismului cam 6.000 de oameni pe sezon, acum s-au reabilitat doar patru-cinci. Celelalte se prăbuşesc. Motivul distrugerii, în opinia noului primar, ţine de privatizarea frauduloasă şi de interesele locale meschine. UDMR-ul loc