Doina Draga Buimistriuc a ştiut dintotdeauna ce vrea să facă. Şi-a dorit de mică să devină doctor pentru a-i ajuta pe oameni. Aşa că a urmat Facultatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, pe care a absolvit-o în 1980. În aceşti ani a învăţat ce înseamnă să fii medic şi că nu poţi practica această meserie fără dăruire.
Lucrul cu pacienţii l-a început efectiv în 1985, când a primit repartiţie la Fălticeni, la dispensarul unei întreprinderi cu 12.000 de angajaţi. „Am avut posibilitatea de a alege oraşul Fălticeni datorită mediei mari cu care am absolvit“, a spus Doina Draga Buimistriuc.
A lucrat 10 ani în Fălticeni
Aici a început să pună în aplicare tot ceea ce învăţase în facultate şi în stagiile de practică. „Era o muncă grea. Mereu aveam cabinetul plin, însă satisfacţia pe care o aveam după ce îmi tratam pacienţii era de neegalat“, a adăugat medicul de familie. După 10 ani de muncă în Fălticeni, medicul s-a stabilit cu familia în Suceava. În 1995 s-a prezentat la concurs şi a obţinut un loc la un cabinet din cartierul George Enescu, unde îi aşteaptă şi astăzi pe cei 2.300 de pacienţi pe care îi are în grijă.
În 1997, Doina Draga Buimistriuc a pus umărul la formarea Asociaţiei Medicilor de Familie, organizaţie pe care suceveanca o conduce de la înfiinţare. Din anul 2002 este şi secretar general la Colegiul Medicilor Suceava.
Foştii pacienţi o caută
A fi medic nu înseamnă doar a acumula cunoştinţe teoretice, ci a şti să ajuţi pacientul şi a-i fi prieten, este de părere Doina Draga Buimistriuc. „Trebuie să ştii de toate ca să fii medic de familie, dar mai ales trebuie să ştii cum să te comporţi cu bolnavii“, a explicat doctoriţa. Mulţi dintre foştii pacienţi din Fălticeni au fost dispuşi să facă naveta la Suceava pentru a fi trataţi de Doina Draga Buimistriuc, însă doctorul a refuzat. „Le-am expl