Cum se poate ca o astfel de tâmpenie să fie difuzată drept «desen animat»?
Un băiat şi o fată bâjbâie printr-o pădure întunecoasă, deprimantă, desenată în culori sumbre. Sunt însoţiţi de un roboţel, adică un amestec de tablă, leduri, beculeţe şi sârme inutile. Toţi trei par să meargă fără niciun scop prin pădurea înfiorătoare.
(Asta şi pentru că am deschis tocmai atunci televizorul.) Deodată, cei trei sunt atacaţi de nişte monştri cu ochi bulbucaţi şi roşii. Intuind că oamenii vor fi copleşiţi, roboţelul începe să scoată nişte sunete foarte puternice şi ascuţite, ca un porc care, în loc să fie asomat după normele Uniunii Europene, este înjunghiat după tradiţia românească. N-am mai putut să văd ce urmează şi am schimbat canalul pe Etno TV. Irina Loghin cu Fuego cântau „Valurile vieţii". Altă viaţă!
Toată povestea asta horror am văzut-o zilele trecute pe Cartoon Network. N-are importanţă numele serialului. Important este că, dacă îţi laşi copilul abandonat să urmărească asemenea producţii, ai toate şansele să te trezeşti într-o dimineaţă că îi torni laptele peste cerealele din farfurie unui robot. Cum se poate ca o astfel de tâmpenie să fie vândută şi difuzată drept „desen animat"?
Nu cred că există o explicaţie logică din partea conducerii Cartoon Network, fie producători, fie şefi de programe, pentru o asemenea stupizenie. Cu astfel de orori ne îndopăm copiii? CNA nu poate să interzică, din păcate, astfel de producţii. Chiar e neputincios. Cartoon Network nu se află sub jurisdicţia sa, pentru că postul emite din afara României.
Vocile care pretind că astfel de seriale sunt de acţiune, că nu promovează violenţa şi că nu afectează psihicul copiilor nu sunt decât nişte mostre de ipocrizie. Crasă ipocrizie! În viziunea celor de la Cartoon Network, Albă ca Zăpada a murit, iar piticii ţopăie pe cadavrul ei. De fapt, nu sunt pitici, sunt roboţi