De la alegerea lui Victor Ponta în fruntea PSD, din partid au debarcat nu mai puţin de patru parlamentari, doi senatori şi doi deputaţi. Cea mai spectaculoasă demisie a fost însă cea a lui Cristian Diaconescu. Pe lângă motivul real pentru care Diaconescu a renunţat atât la candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, cât şi la partid, curios este şi locul pe care acesta îl va ocupa în plan politic de aici înainte.
Gabriel Oprea îl aşteapta cu braţele deschise în grupul independeţilor pe care l-a format, dar Diaconescu a declarat că a respectat Regulamentul, potrivit căruia nu putea activa în afara unui grup.
"Asocierea la un grup e obligatorie, odată ce părăseşti un altul. Vă rog să nu faceţi speculaţii în legătură cu opţiunile mele viitoare, în legătură cu aranjamente sau anumite poziţionări, care chiar nu îşi au locul în acest moment. Nu poţi rămâne ca stânca Gibraltarului odată ce ai părăsit un grup politic", a explicat Cristian Diaconescu aseară, la Antena 3.
Întrebat care este partidul pentru care ar opta, Diaconescu a declarat că "aşteaptă să vadă ce se va întâmpla pe scena politică".
O altă decizie importantă pentru scena politică este cea a lui Marian Sârbu. "Cel târziu mâine dimineaţă voi decide dacă plec din PSD", a spus el.
Structura actuală a Parlamentului
Până când răspunsurile la aceste întrebări îşi vor găsi un şi raspunsuri, iată care este actuala coloratură a Parlamentului, atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat:
Din cei 333 de deputaţi, cel mai mare număr de mandate este deţinut de PDL, cu 121 de deputaţi. Din acest grup parlamentar au plecat şase deputaţi, au venit şase deputaţi. Astfel, numărul de mandate câştigate la alegeri a rămas acelaşi.
Pe de altă parte cea mai mare pierdere a suferit-o alianţa PSD+PC. 13 este numărul celor care au ieşit din acest grup, 11 au plecat l