Vancouver sau oraşul în care oamenii sunt de fapt vecini vechi de când lumea. Nu există poate nicăieri un loc în care atâtea civilizaţii să se simtă ca acasă. Primii care s-au stabilit aici au fost englezii, scoţienii şi irlandezii. Au urmat germanii, asiaticii şi europenii cu sânge fierbinte.
Există astfel Piaţa Punjabi (unde se insinuează printre clădiri arome exotice indiene), Mica Italie, Oraşul grecesc şi Oraşul japonez. Acesta din urmă este cel mai colorat, mai efervescent şi mai neobişnuit dintre toate. Cel puţin din punct de vedere culinar. Rezident sau doar turist trecător prin Vancouver (iar Jocurile Olimpice de Iarnă oferă inclusiv oportunitatea unui turism gastronomic), vei putea gusta o specialitate unică în felul său. Japadog.
Cu alte cuvinte, un hot dog (invenţie americană, pe care o asociem cu globalizarea fast-foodului), dar cu ingrediente japoneze. Aşa se face că poţi cumpăra de pe stradă "oroshi" (un japadog ce are, în afară de baghetă şi crenvurşt, sos de soia, ceapă verde şi ridiche rasă), "okonomi" (printre ingrediente se află varza călită, maioneză şi sosul okonomiyaki - sos asemănător cu Worcestershire, dar mai gros şi mai dulce) sau ume (crenvurşt, sos de prune şi ceapă roşie). Vancouver sau oraşul în care oamenii sunt de fapt vecini vechi de când lumea. Nu există poate nicăieri un loc în care atâtea civilizaţii să se simtă ca acasă. Primii care s-au stabilit aici au fost englezii, scoţienii şi irlandezii. Au urmat germanii, asiaticii şi europenii cu sânge fierbinte.
Există astfel Piaţa Punjabi (unde se insinuează printre clădiri arome exotice indiene), Mica Italie, Oraşul grecesc şi Oraşul japonez. Acesta din urmă este cel mai colorat, mai efervescent şi mai neobişnuit dintre toate. Cel puţin din punct de vedere culinar. Rezident sau doar turist trecător prin Vancouver (iar Jocurile Olimpice de Iarnă oferă