"Retroactiv", la un an după semnarea contractelor de închiriere, opulenţa chiriilor plătite din ban public a scandalizat consilierii locali, care au votat vineri împotriva reînnoirii contractelor de închiriere "nesimţite".
Prelungirea a două contracte de închiriere, având în dreptul semnăturii beneficiarului Primăria Deva, a fost percepută ca o jignire adusă cetăţenilor pe timp de criză. Ele au stat la baza unor dure polemici în şedinţa de consiliu local de vineri. Deşi dispune în proprietate de 1300 de metri pătraţi de spaţii, Primăria Deva a preferat să fie chiriaş, un statut care a costat până vineri bugetul local nu mai puţin de 10.000 de euro plătiţi lună de lună de un an de zile încoace. Unul din spaţiile în discuţie are 288 de metri pătraţi, este situat pe strada 1 Decembrie, la numărul 13 şi este echipat ca birouri de lux. Chiria pe metru pătrat plătită este de 22,61 de euro. Al doilea spaţiu, este la parterul blocului H1 de pe strada Avram Iancu, unde pentru 190 de metri pătraţi, s-a plătit un „modest” 18 euro pe metru pătrat. În acest spaţiu a fost instalat temporar serviciul de evidenţă informatizată.
„Stop risipei” la un an de la începutul ei
Deşi timp de un an de zile nimeni nu a luat atitudine despre aceste chirii faraonice, iniţiativa primarului Mircea Munteanu de a introduce vineri spre aprobare două proiecte de hotărâre menite a prelungi cele două contracte de închiriere a deschis Cutia Pandorei în sala de şedinţe a consiliului local. Principalul critic al acestei iniţiative a primarului a fost chiar viceprimarul Florin Oancea. Între cei doi au apărut schimburi de replici jignitoare cu acuzaţii reciproce de corupţie şi comportament imoral. Apogeul polemicilor din plen a culminat cu un moment tragico-comic când, în timp ce contesta valabilitatea semnăturii de pe una din cele două propuneri de hotărâri, primarul Devei a fo