Pentru unii sunt macabre, pentru altii fascinante. Bijuteriile Disce Mori folosesc oasele delicate din aur pe post de declaratie artistica, craniile pentru a completa brosele din pene si animalele impaiate cu coaste de argint pentru a accesoriza tinutele gotico-victoriene.
Multi ar fi probabil terifiati la gandul folosirii animalelor impaiate pe post de accesorii, mai ales in conditiile in care acestea seamana destul de bine cu versiunea vie.
Cu riscul de a fi acuzati de fascinatie morbida, insa, putem afirma sus si tare ca linia semnata de designerul Julia De Ville este, pe cat de socanta, pe atat de artistica si ciudat-frumoasa. Lemnul pietrificat, parul si animalele impaiate au fost completate cu cadre de aur si argint (de retinut ca Julia De Ville nu e vreun Jack Spintecatorul contemporan, de fapt este vegetariana convinsa si toate animalele folosite in colectia de accesorii au murit din cauze naturale).
Atat accesoriile, cat si bijuteriile si restul obiectelor semnate de designer sunt puternic influentate de dictonul latin "memento mori" (de altfel disce mori inseamna "invata sa mori") si inspirate mai ales din designul bijuteriilor victoriene de doliu, foarte populare in secolul 19. Oricat de macabru ar suna, un reminder pentru propria mortalitate nu face altceva decat sa instige la "carpe diem", la sarbatorirea vietii.
Iar asta se vede cel mai bine la brandul Disce Mori care contine o serie de coliere si bratari din quartz, jad alb, lemn pietrificat, trandafiri sculptati in pietre de onix, toate completate de oase subtiri din argint atasate delicat, cranii mici, stilizate, soricei cu rubine pe post de ochi sau cruci din oase de argint. La fel de interesante sunt si brosele, de la simpla gheara de pasare din aur galben pana la soarecele cu smaralde. Inelele pastreaza aceleasi elemente centrale - oasele, craniile, animalele in min