Studiile arată că aproximativ 90 la sută din persoanele care suferă de boli reumatismale simt o acutizare a durerilor în perioadele cu umiditate crescută. O serie de alimente s-au dovedit a fi eficiente pentru reducerea intensităţii acestora.
Spre deosebire de medicamente, nucile, varza, cartofii şi peştele, alimente cu efect analgezic şi antiinflamator, nu prezintă efecte secundare.
Nucile reduc inflamaţiile
Surse bune de oligoelemente şi de acizi graşi Omega 3, nucile au efect atiinflamator. În plus, ele întăresc cartilajele. Este indicat să le consumi zilnic, ca atare sau adăugate în salate. Este bine să ştii că nucile conţin multe calorii, aproximativ 700 la 100 de grame. Poţi să foloseşti şi uleiul de nuci, dar trebuie să ai grijă, pentru că, o dată deschisă sticla, acesta îşi pierde foarte repede calităţile.
Ulei de măsline, zi de zi
Uleiul de măsline conţine o moleculă numită oleocantal, cu aceleaşi proprietăţi ca şi ibuprofenul, care înlătură senzaţia de durere.
Este indicat ca uleiul de măsline să fie folosit zilnic simplu sau adăugat în salate (câte două-trei linguri). Este de preferat să optezi pentru uleiul extravirgin, presat la rece.
Cartofii elimină toxinele
Şi cartofii sunt eficienţi pentru atenuarea simptomelor reumatismului. Sucul de cartofi elimină factorii toxici din organism, care accentuează durerile reumatice. Zilnic este indicat să iei două linguriţe de suc de cartofi înainte de masă.
Peştele previne poliartrita
Macroul, heringul, sardinele, anşoa, tonul şi somonul, care conţin o mare cantitate de acizi graşi Omega 3, sunt antiinflamatoare naturale, care acţionează direct asupra durerii de la nivelul încheieturilor.
În plus, peştele conţine şi vitamina D, care ajută la întărirea oaselor. 150 de grame de peşte gras consumat de două-trei ori pe săptămână te ajută să combaţi afecţiu